Plantevirksomhed med fokus på bæredygtighed

Hvis du leder efter den mest ambitiøse leverandør, der tilstræber bæredygtige planteløsninger, er du kommet til de rigtige. DECOPLANT vil gøre jeres virksomhed mere grøn i flere betydninger.

Siden 2019 er vi gået all in på bæredygtighed. Det var vi den første planteservicevirksomhed i Danmark, der gjorde og vi vil vove at påstå, at vi er en af de grønneste plantevirksomheder. Læs mere om vores tiltag nedenfor.

Som plantevirksomhed tager vi et ansvar for, hvordan vi håndterer klodens ressourcer.
Vi har finkæmmet alle dele af vores forretning for at identificere alle de steder, hvor vi kan blive mere bæredygtige. Og hver dag tager vi endnu et skridt, der realiserer vores grønne ambition.

Sådan understøtter DECOPLANT jeres bæredygtige omstilling

Vi garanterer en miljøcertificeret planteproduktion

86 procent af de planter, vi sælger er endda MPS- eller Global Gap certificerede.
Vores mål er, at det skal gælde for 90 procent. Hvorfor ikke 100 procent, spørger du måske? Fordi vi vil gerne fortsætte vores samarbejde med mindre, kreative og lokale leverandører, som i første omgang ikke har en certificering i ryggen.

Kun biologiske bekæmpelsesmidler

Vi anvender kun biologiske bekæmpelsesmidler eller nyttedyr, hvis vores planter skulle ske at blive ramt af sygdom eller skadedyr.

Vores PLANTEHUB koncept med secondhand planter

Planter skal ikke smides ud! Hvis I og en plante vokser fra hinanden, har vi et secondhand koncept, som planterne bliver genbrugt.

Hvis de brugte planter har brug for et "spaophold" til at give dem fornyet energi kommer de ind på vores Plantehub.

 

Affaldssortering

Vi sorterer alt affald og har nedbragt mængden af "småt brandbart" med 80%. Alt plastik og planteaffald bliver genanvendt. Markedet for bæredygtige materialer i plantebranchen er heldigvis i rivende udvikling. Vi er hele tiden på udkig efter leverandører, der har opfundet en ny, grøn løsning.

Kursus i bæredygtighed

DECOPLANT afholder jævnligt workshops i bæredygtighed for alle medarbejdere. - Så spørg dem endelig, hvis I vil have et godt råd om grønnere plantevalg eller høre, hvor DECOPLANT befinder sig lige nu i den bæredygtige omstilling – der sker nye ting hos os på den front hele tiden.

Medarbejderinddragelsen er stor - for hver enkelt medarbejders arbejde gør en forskel.

Indsats

I kan vælge at få etableret nyt  plantemiljø i vores serie af krukker i 100% genanvendt materiale.

Krukkerne er certificeret CO2-neutrale produkter, og ECOPOTS som er firmaet bag er ligeledes certificeret CO2-neutral virksomhed.

- Og det er helt uden at gå på kompromis med design og holdbarhed. Der er smukke, smarte løsninger til enhver indretning.

Hvad gør DECOPLANT for at mindske CO2-aftrykket?

 • Vi har udviklet programmet 'Al affald Sorteres', hvor vi sikrer, at jord, planter, leca, småsten, plast, beton, brokker og jernskrot genanvendes. DECOPLANT sorterer selv sit affald og sikrer, at intet, som kan genanvendes, ender forkerte steder. Vi har mindsket vores "småt brændbart" med hele 72%.

 • Vi har afsøgt markedet og fundet de bedste samarbejdspartnere til at håndtere og genanvende de ressourcer, der bliver tilovers hos os. I vores affaldsplan stræber vi efter 100 procents genanvendelse og vi er rigtig godt på vej!

 • Vi har begrænset vores egen køreradius til planteservicekunder ved at indgå samarbejde med dygtige kollegaer, som ligger geografisk tættere på kunderne. Sammen med brugen af elbiler har vi på et år sparet mere end 6000L diesel.

 • Vi sørger for optimal indkøb af planter. Ingen plads går til spilde.

 • Vores bilflåde er i dag repræsenteret af mindst 6 elbiler som vi bruger til service, kundebesøg og blomsterudbringning. Fremadrettet vil vi købe elbiler.

 • Vi har fået monteret solceller på vores hovedsæde i Herskind. Solcellerne gør os selvforsynende med el, når vejret ellers tillader det.

 • Vi laver energiregnskab og sætter årlige mål for reduktionen af vores CO2 aftryk.
 • Vi vander alle planter på lageret med regnvand fra vores to tanke på hhv. 3500L og 1000L.

Vi sorterer alt vores affald og sender det til genanvendelse

 • I DECOPLANT har vi reduceret den mængde, vi før sendte til småt brandbart med 72 procent!

 • Alle plasturtepotter kværnes og sælges til genanvendelse!

 • Vi har købt en pressemaskine, så vores kasserede plastbakker fylder minimalt, når de bliver hentet af vognmand og kørt til producent for at blive genanvendt til nye bakker!

 • Vi sælger al blød plast som genanvendes af ekstern samarbejdspartner!

 • Plante- og jordrester bliver komposteret og bliver til ny jord!

DECOPLANT og verdensmålene

Nogle siger 7 - 9 - 13, og banker under bordet.

I DECOPLANT siger vi 8 - 12 – 15, og slår i bordet!

Det er nemlig de tre af FN's verdensmål, som vi har gjort til vores. Vi bruger dem aktivt til at sætte mål og beslutte konkrete handlinger. Verdensmålene styrker ligeledes vores arbejde med at gentænke arbejdsgange og gennemføre tiltag, der gør en forskel. 

Pressen omkring secondhand planter

Hos DECOPLANT går vi ind for genanvendelighed og derfor er vi stolte over at kunne levere secondhand planter til virksomheder. 

Læs mere om det i TV2 Østjyllands artikel om vores koncept her.

Læs mere på artiklen fra Børsen Bæredygtig her

Vores udvalg af secondhand planter varierer løbende. Kontakt os og hør, hvad vi har til salg lige nu.

salg@decoplant.dk

Telefon: 87546800