Plantehub - Et cirkulært og socialøkonomisk koncept til secondhand planter

 

Fordi alt liv har værdi.

DECOPLANT har udviklet et cirkulært koncept til salg af secondhand planter ud fra et ønske om, at planter aldrig er affald. Plantehubben skal bidrage til at mindske ressourceforbrug og miljøbelastning samt inddrage lokalsamfundet og skabe muligheder for borgere med en svag tilknytning til arbejdsmarkedet.

Hvorfor hedder det "plantehub"?
Ordet "hub" er oprindeligt brugt til at beskrive en it-enhed, der fordeler og omformer data i et computernetværk. I dag bruges ordet i en bredere betydning og beskriver et samlingssted. Plantehubben er et samlingssted, hvor både mennesker og planter kan trives og udvikle sig.

Hvad er secondhand planter?

 

I Plantehubben tager vi os udelukkende af secondhand planter. Disse planter har oftest haft sit liv på en arbejdsplads, men er nu ikke længere serviceplante. Det kan være den blevet dårlig eller for stor. Det kan også være fra en virksomhed, der lukker, flytter eller ønsker sig noget andet efter mange år.

Herefter giver vi planterne nyt liv i nye omgivelser. Ofte skal planterne i bedring før de kan bruges igen. Mens andre er i fin stand til at komme videre.

Papaffald og gamle valgplakater bliver til potter fra Relife

Vores second-hand planter er plantet i alle mulige slags krukker og potter. Nogle mere moderne end andre. 

For at ensrette og opnå et mere æstetisk look bruger vi potter lavet i samarbejde med Relife Studio. De producerer krukkerne i enten affaldspap fra nabovirksomhederne samt gamle valgplakater.

 

Vi vil være de bedste for verden
Alt kan vokse i de rigtige rammer

En forretningsmodel med fokus på miljø, samfund og økonomi

Ud fra de tidlige års affaldssortering kunne vi se, at planteaffald udgjorde en stor del af vores samlede CO2-aftryk. Vi ville heller ikke bare smide planter ud, som godt kunne komme sig og trives igen. Vi er trods alt gartnere!

Hele grundlaget for Plantehubben er, at vi vil skabe en forretningsmodel, der udfordrer den lineære forretningsmodel. Vi ville gå til det med en bæredygtig tilgang og udvikle ideen med fokus på de tre områder: Miljø, velfærd og social ansvarlighed.

I samarbejde med Livsværkstederne i Gellerup har vi ansat to gartnermedhjælpere, som under oplæring og hjælp fra DECOPLANT gartnere passer og plejer planterne på vores lokation i City Vest.

Er du interesseret i en secondhand planteløsning?

 

Kontakt os i dag for at høre nærmere om konceptet og vores aktuelle muligheder. Vi tager gerne en snak om jeres ønsker, behov, ideer og udfordringer!

Vi tilbyder lang- og korttidsleje samt køb af genbrugsplanter hos DECOPLANT.

For mere bæredygtigt plantemiljø.