Calathea 'orbifolia' Ø12 cm
Varenummer: 24630329
.
DKK 85 / STK
DKK 68 ekskl. moms
 •  
Orbifolia'en er en af de smukke planter i arten Calathea. Den lyser flot op med sin klare grønne farve og hvidlige aftegninger. Det ses tydeligt, hvorfor de også bliver kaldt Fiskebensplanter. Trives godt i skygge og mindre belyste steder.


Mere information

Mest solgte
  • LIDT OM PLANTEN

   Calathea hører til Maranta familien, der alle stammer fra de tropiske egne i Centralamerika og Sydamerika. Slægten består af cirka 14 forskellige arter og er opkaldt efter den italienske botaniker Bartolomeo Maranta. Der findes cirka 100 forskellige calathea arter, der alle har forskellige former, farver og aftegninger på bladene.

    

   Botanisk navn: Calathea 'orbifolia'

   Også kendt som... Fiskebensplante

   Familie: Marantaceae

   Luftrensende effekt: Mellem

    

   PASNING

   Calathea stammer fra de sydamerikanske regnskove og trives bedst med meget varme, høj luftfugtighed og uden ret meget lys i vækstperioden. Det stiller nogle krav til pasningen, men i sit rette element på temperaturer mellem 20 og 26 grader, ganske lidt sollys og regelmæssig vanding, er Calathea en nem plante at holde liv i.

    

   Vanding: Jorden skal helst være fugtig, så giv gerne planten vand ca. 1 gang om ugen. Som de fleste andre tropiske planter, elsker den at blive duschet ind imellem.  

   Placering: Det er en af de få stueplanter, som trives i skygge. Du kan derfor sagtens have den i den mørke del af stuen, soveværelset, gangen eller andre rum, hvor der er begrænset med sollys. I vintermånederne har planten dog brug for at stå mere lyst, end den gør i forårs- og sommermånederne. Som så mange andre grønne planter, er Calathea heller ikke glad for træk, og dette viser sig ved at planten får brune blade.

   Gødning: Giv den flydende gødning i forbindelse med vanding cirka hver anden uge i sommerperioden. 

   Temperatur: Den finder sig bedst tilpas ved temperaturer mellem 20 og 26 grader og en høj luftfugtighed.

   Gartnerens fif: Hvis din calathea har fået blege blade, har den måske fået for meget direkte sollys. Placer den et sted med mere skygge. Skulle den fortsat have blege blade, kan du give planten gødning ved vanding.

    

   Bliv klogere på de fine Calathea planter her.

    

   Husk!

   Alle planter er unikke, derfor kan størrelse, form og tæthed variere. Du kan til gengæld være helt sikker på at modtage en flot kvalitetsplante fra DECOPLANT.