Grønne planter skaber gode rammer for jeres medarbejdere

Uanset om det gælder en travl virksomhed, en larmende institution eller stilfulde butikslokaler, vil grønne planter indendørs løfte indeklimaet og trivslen blandt medarbejderne.

Mindre stress og lavere sygefravær

Hos DECOPLANT taler vi både ud fra egen erfaring og på baggrund af den forskning, der er lavet om effekten af indendørsbeplantning. Grønne planter kan også spille en rolle for lavere sygefravær på arbejdspladsen.

Undersøgelserne viser, at et grønt arbejdsmiljø giver mindre hovedpine, mindre stress, og derigennem lavere sygefravær. På samme måde som man på hospitaler oplever hurtigere heling hos patienter med udsigt til grønne omgivelser, kan grønne planter indendørs virke forebyggende mod belastninger af krop og sind.

En investering i luftrensende planter, er altså både en investering i jeres medarbejderes sundhed, og i produktiviteten på arbejdspladsen. I sidste ende vil det kunne mærkes positivt på bundlinjen – det er dyrt, hvis medarbejderne ikke trives.

Vidste du, at…

planter omsætter COtil ilt og øger luftfugtigheden?

Luftrensende planter til det psykiske arbejdsmiljø

International forskning, der undersøger effekten af grønne planter på arbejdspladsen, taler for sig selv: Det gør en forskel. Præcis på samme måde, som en lang gåtur i skoven kan give ro i sjælen og klarhed i hovedet, har grønne indendørs planter en positiv indvirkning på det psykiske arbejdsmiljø blandt medarbejderne. Man tænker simpelthen klarere med planter omkring sig.

Indendørsplanter er smukke at se på og skaber liv i kontorindretningen. De grønne farver og den luftrensende effekt inspirerer medarbejderne til at sætte kreativiteten fri og giver større arbejdsglæde. Nogle bruger planterne som samtaleemne, mens andre finder et pusterum ved at betragte en plantevæg, gulvplante eller anden kontorbeplantning.

Generelt viser forskningen, at planter bidrager mærkbart til et sundt og inspirerende arbejdsmiljø, som gør medarbejderne mere engagerede og involverede i deres arbejde.