Månedens plante

Månedens plante januar 2020

Den perfekte stueplante til dem uden grønne fingre: Zamioculcas zamiifolia. Denne smukke, frodige og hårdføre stueplante er den perfekte begynderplante. Planten tåler alt fra mørke hjørner og mangel på vanding – ja, den har det ligefrem bedst sådan – så det kan simpelthen ikke gå galt. Plantens latinske navn, Zamioculcas zamiifolia, kan få de fleste til at slå knuder på tungen. Den bliver derfor også populært kaldt ZZ-planten og Smaragdblad. Lær mere om den charmerende Zamioculcas zamiifolia her.

Månedens plante april 2019

Den ideelle plante til det moderne hjem: Den spændende violinfigen. Drømmer du om at indrette hjemmet med store, grønne stueplanter, så er Violinfignen et rigtig godt bud på en dekorativ stueplante, der kan vokse sig stor med fylde som et træ. Følger du et par få gode pasningsråd, er du sikret en stor grøn plante i dit hjem i mange år fremover. Lær mere om den skønne Violinfigen her, og få vores bedste råd til pleje og pasning.

Månedens plante marts 2019

Calathea, planterne med fine, flotte farvetegninger. Calathea slægten er nogle usædvanligt smukke stueplanter og en fryd for øjet med deres flotte fiskebensaftegninger på bladene. Heraf kommer også den populære danske betegnelse fiskebensplanter. Det er ikke overraskende, at fiskebensplanterne med deres forskellige bladfarver, mønstre og former er blevet nogle af de mest populære stueplanter. Du kan blive klogere på den særprægede Calathea slægt her.

Månedens plante februar 2019

Den særprægede og smukke Napoleons hat. Napoleons hat, ruskindsplante og Elefantøre – fantasien har ikke svigtet, da man skulle navngive den anderledes og dekorative plante Kalanchoe beharensis, der er plantens latinske betegnelse. De bløde, bølgede og let takkede blade er dækket med et fint hårlag på både over- og underside. Udover at være meget indbydende at røre ved, får bladene et smukt og bronzeagtigt skær, når den står i fuld sol. Lær mere om den usædvanlige plante her.

Månedens plante januar 2019

Monstera Deliciosa, også kaldet Fingerphilodendron, er planten, der efterhånden står i de fleste hjem. Det er en usædvanlig smuk plante, når den trives godt, og så er den utrolig nem at passe. Læs med her, for et par gode råd til pasning og pleje af Monstera-planten.