Månedens plante

Månedens plante marts 2020

De fleste har på et tidspunkt haft en smuk og blomstrende orkidé i hjemmet. Sidenhen er den måske gået hen og blevet kedelig at se på – blomstringen udebliver – knopperne visner inden de når at springe ud – og du sidder tilbage med indtrykket af, at orkideer er for de garvede med stuen fyldt af dem. Men det er slet ikke tilfældet. Orkideer, og særligt arten Phalaenopsis som vi har fokus på her, er faktisk en af de stueplanter, som er nemmest at holde.

Du kan her blive klogere på, hvordan orkideen vokser vildt i naturen, så du har de bedste forudsætninger for at skabe de rette rammer for planten i dit hjem – og undgår noget af ovenstående. Vi kommer med tips til pasning, så du kan få glæde af dine orkideer i mange år.

Månedens plante februar 2020

Drømmer du om at indrette hjemmet med store flotte stueplanter, og er du især vild med et tropisk look, der minder om sol og sommervarmen sydpå? Så vil Guldpalmen helt sikkert blive din nye favorit-plante i boligen. Guldpalmen er blevet en af tidens mest populære palmer at have indendørs – den vinder ikke kun plads i boligen på grund af dens smukke, eksotiske udseende med flagrende og faneformede grønne blade, men også for dens fantastiske luftrensende evner.

Lær mere om den eksotiske Guldpalme her, og få vores bedste råd til pleje og pasning.

Månedens plante januar 2020

Den perfekte stueplante til dem uden grønne fingre: Zamioculcas zamiifolia. Denne smukke, frodige og hårdføre stueplante er den perfekte begynderplante. Planten tåler alt fra mørke hjørner og mangel på vanding – ja, den har det ligefrem bedst sådan – så det kan simpelthen ikke gå galt. Plantens latinske navn, Zamioculcas zamiifolia, kan få de fleste til at slå knuder på tungen. Den bliver derfor også populært kaldt ZZ-planten og Smaragdblad.

Lær mere om den charmerende Zamioculcas zamiifolia her.

Månedens plante april 2019

Den ideelle plante til det moderne hjem: Den spændende violinfigen. Drømmer du om at indrette hjemmet med store, grønne stueplanter, så er Violinfignen et rigtig godt bud på en dekorativ stueplante, der kan vokse sig stor med fylde som et træ. Følger du et par få gode pasningsråd, er du sikret en stor grøn plante i dit hjem i mange år fremover.

Lær mere om den skønne Violinfigen her, og få vores bedste råd til pleje og pasning.

Månedens plante marts 2019

Calathea, planterne med fine, flotte farvetegninger. Calathea slægten er nogle usædvanligt smukke stueplanter og en fryd for øjet med deres flotte fiskebensaftegninger på bladene. Heraf kommer også den populære danske betegnelse fiskebensplanter. Det er ikke overraskende, at fiskebensplanterne med deres forskellige bladfarver, mønstre og former er blevet nogle af de mest populære stueplanter. Du kan blive klogere på den særprægede Calathea slægt her.

Månedens plante februar 2019

Den særprægede og smukke Napoleons hat. Napoleons hat, ruskindsplante og Elefantøre – fantasien har ikke svigtet, da man skulle navngive den anderledes og dekorative plante Kalanchoe beharensis, der er plantens latinske betegnelse. De bløde, bølgede og let takkede blade er dækket med et fint hårlag på både over- og underside. Udover at være meget indbydende at røre ved, får bladene et smukt og bronzeagtigt skær, når den står i fuld sol. Lær mere om den usædvanlige plante her.

Månedens plante januar 2019

Monstera Deliciosa, også kaldet Fingerphilodendron, er planten, der efterhånden står i de fleste hjem. Det er en usædvanlig smuk plante, når den trives godt, og så er den utrolig nem at passe. Læs med her, for et par gode råd til pasning og pleje af Monstera-planten.