Månedens plante

Månedens plante oktober 2020

Den flotte og farverige Codiaeum variegatum, også kaldet Kroton, er en spændende stueplante med læderagtige blade, der varierer fra både gule, grønne og røde nuancer. Så vil du gerne pifte hjemmet op og give det et farverigt indspark, så er Kroton helt sikkert et godt bud.

Det er ikke den letteste plante at vedligeholde, da den oprindeligt ikke er dyrket som stueplante – men det er bestemt ikke umuligt. Her får du vores gode råd til pasning, så du kan få glæde af planten i flere år.

Månedens plante september 2020

Store grønne stueplanter og dekorative potteplanter har efterhånden været en moderne trend i vores hjem de seneste par år eller fem – og helt særligt har Monstera, Violinfigen, Gummitræ og Pilea været populære som en integreret del i boligindretningen. Vi har her endnu en skønhed, som ser ud til at få en plads i flere og flere af vores hjem.

Den voluminøse, langstilkede og smukke Strelitzia, også kaldet Paradisfugl, giver et eksotisk strejf til boligen med plantens store, fyldige og smukke blade.

Læs mere om den spændende Strelitzia på siden her, hvor vi desuden kommer med vores bedste tips til pasning.

Månedens plante august 2020

Kaktusser ses lige nu alle vegne. De hårdføre planter har gjort lidt af et comeback og er blevet lige så populære, som da de fik deres gennembrud i 1930’erne – helt med rette! Kaktusser er både lette at passe, super dekorative og gavnlige for indeklimaet.

Er du en af dem, som glemmer at vande dine plante? Så skal du helt sikkert prøve en kaktus – du vil hurtigt komme til at forstå, hvorfor de er så populære som stueplanter. De er perfekte til den moderne indretning og livsstil, da de ikke kræver ret meget af din opmærksomhed. Planterne vil faktisk hellere vandes lidt for lidt end lidt for meget.

Du får her på siden tips til pasning af kaktus generelt, og så har vi udvalgt fem flotte og forskellige kaktusser, der egner sig rigtig godt i hjemmet.

Månedens plante juli 2020

Så blev det endelig sommer herhjemme. Der er en masse grønt i naturen og vores haver – det er skønt og smukt – men ønsker du at pifte boligen, terrassen eller bedet op med flere farver, så bør du tage et nærmere kig på sommerblomsten celosia.

Den smukke celosia har blomster i de skønneste, skarpeste røde, lilla, orange og gule farver, som virkelig sætter kulør på tilværelsen. Blomsterne er utroligt holdbare og hårdføre, og du kan med den rette pasning nyde dem helt frem til efteråret.

Planten kræver ikke særlig meget pleje, men der er dog et par gode råd her til at få succes med planten, så du kan få glæde af de farverige blomster længst muligt ud på sensommeren.

Månedens plante juni 2020

Bliv klogere på den uhøjtidelige knoldplante Kalla, der ikke kræver en særlig pleje udover rigeligt med vand i løbet af vækst- og blomstringsperioden. Kalla er en skøn og elegant plante med iøjnefaldende blomster, som du kan nyde i boligen, på terrassen eller i haven.

Kalla – som hører til Zantedeschia-slægten – er en opretstående plante med store hjerteformede blade og specielle blomster, hvilket giver den et meget smukt og eksotisk look. Planterne findes store som små og i et væld af skønne farver – der findes en kalla for enhver smag.

Du får på siden her vores bedste tips til pasning og råd til overvintring af den blomstrende knoldplante.

Månedens plante maj 2020

I denne måned har vi fokus på en luftrensende favorit til hjemmet – nemlig den smukke Fredslilje. Fredsliljen er flere gange udråbt til en af de bedste stueplanter, du kan anskaffe for at få et godt indeklima i hjemmet. Udover plantens luftforbedrende egenskaber er den noget af det mest taknemmelige i forhold til pasning.

Fredsliljen er det helt rette match til dig, som er særligt gavnmild med vandingen. Har du tidligere mistet planter til overvanding – på trods af de bedste intentioner – så vil en fredslilje trives og vokse særdeles godt i dit hjem. Da planten kræver relativt meget vand, kunne man tro, at den vil være svær at holde hos en glemsom ejer… Men det er ikke tilfældet. Planten er nemlig ret god til at vise, når den trænger til vand – når bladene hænger, er det et tegn på, at planten skal vandes.

Læs mere og bliv klogere på den smukke, luftrensende stueplante her.

Månedens plante april 2020

Du er formentlig stødt på den smukke Campanula, også kendt som Klokkeblomst, på en tur i det danske landskab – de af arterne, som vokser vildt langs veje, skovbryn og skrænter. Den populære staude har desuden fundet vej til flere af vores havebede og som dekoration i boligen.

Campanula er utrolig hårdfør og generelt meget nem at holde – hvad end du planter den i haven eller vil nyde den indendørs. Bliv klogere på de populære klokkeblomster og læs vores tips til, hvordan du får den til at trives.

Månedens plante marts 2020

De fleste har på et tidspunkt haft en smuk og blomstrende orkidé i hjemmet. Sidenhen er den måske gået hen og blevet kedelig at se på – blomstringen udebliver – knopperne visner inden de når at springe ud – og du sidder tilbage med indtrykket af, at orkideer er for de garvede med stuen fyldt af dem. Men det er slet ikke tilfældet. Orkideer, og særligt arten Phalaenopsis som vi har fokus på her, er faktisk en af de stueplanter, som er nemmest at holde.

Du kan her blive klogere på, hvordan orkideen vokser vildt i naturen, så du har de bedste forudsætninger for at skabe de rette rammer for planten i dit hjem – og undgår noget af ovenstående. Vi kommer med tips til pasning, så du kan få glæde af dine orkideer i mange år.

Månedens plante februar 2020

Drømmer du om at indrette hjemmet med store flotte stueplanter, og er du især vild med et tropisk look, der minder om sol og sommervarmen sydpå? Så vil Guldpalmen helt sikkert blive din nye favorit-plante i boligen. Guldpalmen er blevet en af tidens mest populære palmer at have indendørs – den vinder ikke kun plads i boligen på grund af dens smukke, eksotiske udseende med flagrende og faneformede grønne blade, men også for dens fantastiske luftrensende evner.

Lær mere om den eksotiske Guldpalme her, og få vores bedste råd til pleje og pasning.

Månedens plante januar 2020

Den perfekte stueplante til dem uden grønne fingre: Zamioculcas zamiifolia. Denne smukke, frodige og hårdføre stueplante er den perfekte begynderplante. Planten tåler alt fra mørke hjørner og mangel på vanding – ja, den har det ligefrem bedst sådan – så det kan simpelthen ikke gå galt. Plantens latinske navn, Zamioculcas zamiifolia, kan få de fleste til at slå knuder på tungen. Den bliver derfor også populært kaldt ZZ-planten og Smaragdblad.

Lær mere om den charmerende Zamioculcas zamiifolia her.

Månedens plante april 2019

Den ideelle plante til det moderne hjem: Den spændende violinfigen. Drømmer du om at indrette hjemmet med store, grønne stueplanter, så er Violinfignen et rigtig godt bud på en dekorativ stueplante, der kan vokse sig stor med fylde som et træ. Følger du et par få gode pasningsråd, er du sikret en stor grøn plante i dit hjem i mange år fremover.

Lær mere om den skønne Violinfigen her, og få vores bedste råd til pleje og pasning.

Månedens plante marts 2019

Calathea, planterne med fine, flotte farvetegninger. Calathea slægten er nogle usædvanligt smukke stueplanter og en fryd for øjet med deres flotte fiskebensaftegninger på bladene. Heraf kommer også den populære danske betegnelse fiskebensplanter. Det er ikke overraskende, at fiskebensplanterne med deres forskellige bladfarver, mønstre og former er blevet nogle af de mest populære stueplanter. Du kan blive klogere på den særprægede Calathea slægt her.

Månedens plante februar 2019

Den særprægede og smukke Napoleons hat. Napoleons hat, ruskindsplante og Elefantøre – fantasien har ikke svigtet, da man skulle navngive den anderledes og dekorative plante Kalanchoe beharensis, der er plantens latinske betegnelse. De bløde, bølgede og let takkede blade er dækket med et fint hårlag på både over- og underside. Udover at være meget indbydende at røre ved, får bladene et smukt og bronzeagtigt skær, når den står i fuld sol. Lær mere om den usædvanlige plante her.

Månedens plante januar 2019

Monstera Deliciosa, også kaldet Fingerphilodendron, er planten, der efterhånden står i de fleste hjem. Det er en usædvanlig smuk plante, når den trives godt, og så er den utrolig nem at passe. Læs med her, for et par gode råd til pasning og pleje af Monstera-planten.