Mød gartner Lars Angaard

Lars Angaard blev udlært gartner i 1987, og det har han aldrig fortrudt. Efter militærtjeneste kom han 5 år tilbage i gartnerfaget, og det fik betydning for favoritblomsten, men det vender vi tilbage til. Lars blev i 1995 ansat i et planteservicefirma i Tranbjerg, som i 2012 blev opkøbt af DECOPLANT. Han kan derfor snart fejre 25 års jubilæum og har bestemt ikke lyst til at blive ”plantet om”.

Tilfredse kunder er alt

”Når kunderne er tilfredse, kan man nyde en høj grad fleksibilitet i dette job. Det er frihed under ansvar,” fortæller han på vejen rundt til plantepasningen hos en af de mange store kunder, der er ”hans”.

Kundekontakten er utrolig vigtig ifølge Lars, og man lærer hver enkelt arbejdsplads godt at kende. Lars’ kunder omfatter store virksomheder som fx Arla, Grundfos, Kamstrup og Stibo, og nogle firmaer har mellem 500 og 800 planter. ”95 % af vores kunder har en evighedsgaranti på planterne, og vi skal være på forkant, så kunden aldrig når at sige, at en plante er trist at se på.”

"Det hele handler om, at kunderne skal være tilfredse"

Bedre klima og yndlingsblomsten

”Grønne planter betyder helt sikkert en sundere arbejdsplads,” understreger Lars. ”Vi har en kunde, der har ufattelig tør luft i deres bygning. De har 8 m høje amerikanske oliventræer, og medarbejderne elsker også, når oliventræerne af og til får en douce.

Luften fra planterne er beviseligt med til at sørge for et bedre indeklima.” For Lars er det også interessant at være i et planteservicefirma, der arbejder med måske to tusinde forskellige typer planter fremfor et gartneri, der kun dyrker én plante.

Men én bestemt blomst har dog sat sit præg på Lars’ liv og – ikke mindst Lars’ DECOPLANT-servicevogn. De enkelte gartnere sætter nemlig også deres personlige præg på servicevognene med et billede af favoritplanten i bagruden. I Lars’ tilfælde er det den skønne blå hortensia.

Tilbage til begyndelsen: Lars’ første ansættelse var hos en gartner, der dyrkede hortensia, og her lærte Lars, hvordan de blev farvet naturligt blå i hele væksten. Og selvom Lars med et smil siger, at han ”ikke behøver at gå ud i sin have hver dag”, så fylder hortensia det halve af haven.

Heldigvis kan Lars også på arbejde hos DECOPLANT nyde pasningen af hortensia, for flere kunder har krukker uden for med planter og på Lars’ opfordring står der blomstrende hortensia i mange af krukkerne gennem sommerhalvåret.