Planter fra hele verden – efter kundens ønske

Grønt er godt i alle henseender – for øjnene, for et sundere indeklima, for produktiviteten og sidst, men ikke mindst for trivslen. DECOPLANT er på forkant med trends i planteuniverset. Ligesom i mange andre brancher er der nemlig mode og styling inden for planter, blomster og krukker. Grønt er grønt, men der findes tusindevis af grønne nuancer og afskygninger og ligeså mange forskellige levende planter, og nogle er endda eviggrønne. I samarbejde med kunden giver DECOPLANT individuelle tilbud på, hvad der er ønskeligt, klædeligt og samtidig trendy ift. virksomheden og dens image. Når behovet er afklaret, forestår indkøber Stine Boesdal indkøb af planter og tilbehør.

Her har DECOPLANT allieret sig med nogle ”øjne” i Holland, der hjælper indkøbsafdelingen med at finde de rette planter. Nogle gange sendes fotos for at være sikker på, at det er netop den plante, kunden vil have. ”Vi laver først aftalen med kunden og indkøber derefter. På den måde sikrer vi – udover en rigtig god pris – at kunderne får dugfriske, livskraftige planter, som de selv har valgt, fremfor at lagerføre varer, som kunderne ellers var nødt til at aftage,” fortæller Claus om DECOPLANTs filosofi.

Gode samarbejdsaftaler og de bedste løsninger

”Når det er muligt, handler vi i Danmark, men Danmark er et lille marked for planteskolerne. I dag er der færre danske gartnerier, der dyrker større beplantninger til kontorer og større kontorlandskaber, så vi må lede ude i verden for at opfylde alle behov”, fortæller direktør Claus Stoustrup. DECOPLANT har fx i udlandet indkøbt både 5 og 8 m høje oliventræer. De kan kun produceres i gartnerier med meget højt til loftet. Derefter sendes oliventræerne med specialtransport, idet de skal kunne ligge ned hele vejen til Danmark.

”Vi indkøber oftest i Holland, hvor vi kan finde de bedste løsninger på de fleste af kundernes forespørgsler. Vi besøger jævnligt de danske gartnerier, så vi følger med og har et tæt samarbejde med leverandørerne.” De gode samarbejdsaftaler betyder, at når DECOPLANT bestiller varer mandag før kl. 14, så er planterne i Danmark onsdag eller torsdag morgen.

"Vi frisker krukkerne op forår, sensommer og efterår, så årstiderne også afspejles i krukker og plantebeholdere både ude og inde."

KRUKKER OG GRØNNE PLANTER I BLOMSTERBUTIKKEN

Årstiderne og højtiderne afspejles også i planteuniverset. Gammeldags jul skal være julestjerner i rød/hvid, og det er stadig de populæreste julefarver hos DECOPLANTS kunder. Kalanchoe eller ”brændende kærlighed” er også en populær plante – til jul i klassisk rød og til påske kan ”kærligheden” fås i gul.

Valentinsdag er en nyere opstået blomster-trend. Idet mange virksomheder har buketter med i deres serviceaftale, kræver denne uge i februar, hvori Valentinsdag indgår altid særlig kreativitet fra blomsterbindernes side. Alle skal have buketter, så priserne på roser kan stige til det dobbelte i den uge. Halloween er også et nyere fænomen i planteverdenen, og i den periode vil mange gerne have orange blomster. Hver årstid og højtid har deres særlige plante-kendetegn, og DECOPLANT er med både året og verden rundt.