Ficus lyrata 'bambino' ø12/40 cm
Varenummer: 413001025
.
DKK 45 / STK
DKK 36 ekskl. moms
 •  

Ficus lyrata er kendetegnet ved de violinkasseformet blade. Det er derfor den i daglig tale kaldes violinfigen. Denne 'bambino' udgave får mindre blade. Det er en forholdsvis nem plante. Placer den gerne i indirekte lys og undgå træk!Mere information

Mest solgte
  • LIDT OM PLANTEN

   Denne lille fine Ficus lyrata 'bambino' er også kendt som violinfigen. Den har mørkegrønne blade med den kendetegnende violinkasseform.

   Denne plante måler ca. 40 cm og kommer i en potte på Ø12 cm. Derfor meget velegnet til vinduespotter.

   De har været særdeles populære de seneste år, hvor netop de grønne planter er meget trendy. 

    

   Botanisk navn: Ficus lyrata 'bambino'

   Også kendt som... Violinfigen, fiddle leaf fig

   Familie: Moraceae (morbær)

   Luftrensende effekt: Høj

    

   PASNING

   Vanding: Planten skal vandes, når jorden er let udtørret. Overvanding kan forårsage alvorlige skader, da rødderne så ikke kan ånde. 

   Placering: Violinfigenen elsker lys, så giv den gerne en placering, hvor solen kan skinne på den et par timer om dagen, eller hvor planten kan få masser af indirekte lys. Violinfigenen trives ikke, hvis den udsættes for træk, det er derfor en god tommelfingerregel, at du ikke placerer planten ved døre og vinduer, hvor der kommer kold luft ind. Jo større din Violinfigen er, jo mindre bryder planten sig om, at man flytter for meget rundt på den. Prøv at finde den perfekte placering fra start. På den måde undgår du, at din plante begynder at tabe sine blade, fordi den bliver ”stresset” over at blive flyttet rundt.

   Gødning: I månederne fra marts til august kan du med fordel give planten flydende gødning én gang om måneden, hvis du gerne vil have den til at vokse ekstra meget.

   Temperatur: Planten trives godt ved rumtemperaturer på 15-30 °C. Den tåler gerne køligere temperatur om vinteren, men ikke lavere end 13°C. 

   Gartnerens fif: Hvis din violinfigen taber blade, skyldes det måske overvanding eller for tør luft. Plantens jord har godt af at tørre ud mellem vandingerne, og giv gerne bladene et brus med en forstøver i de varmere måneder. Det er også en god idé løbende at aftørre og vaske bladene forsigtigt for støv. 

    

   Husk!

   Alle planter er unikke, derfor kan størrelse, form og tæthed variere. Du kan til gengæld være helt sikker på at modtage en flot kvalitetsplante fra DECOPLANT.