Phalaenopsis Orkidé Ø12 / 40-50 cm høj
Varenummer: 92300230
.
DKK 150 / STK
DKK 120 ekskl. moms
 •  

Langt de fleste orkideer herhjemme er orkidearten Phalaenopsis, og det er en af de mest taknemmelige i forhold til pasning. Pasningen af orkideer er dog ikke det samme, som pasningen af andre stueplanter. Det bedste du kan gøre, er at efterligne de forhold, som planten lever under i naturen. Denne er en to-grenet orkidé med smukke blomster i lilla nuancer med en højde på ca. 50 cm.Mere information

Mest solgte
 • LIDT OM PLANTEN

  Langt de fleste orkideer herhjemme er orkidearten Phalaenopsis, og det er en af de mest taknemmelige i forhold til pasning. Pasningen af orkideer er dog ikke det samme, som pasningen af andre stueplanter. Det bedste du kan gøre, er at efterligne de forhold, som planten lever under i naturen.

  Orkideer er en af verdens største plantefamilier, der omfatter tusindvis af arter. Langt størstedelen af arterne er epifytter – de vokser på andre levende planter. De gror særligt i trækronerne i subtropiske områder i Asien og Australien. Højt over jordbunden får planten det sollys, den har brug for. Orkideer skal derfor hverken have pottemuld eller jord for at have det godt, tværtimod. Rødderne vil rådne, hvis de står i vand i bunden af potten, så lad dem endelig være frit i luften.

  Botanisk navn: Phalaenopsis

  Også kendt som... Orkidé

  Familie: Orchidaceae

  Luftrensende effekt: Mellem

   

  PASNING

  Vanding: Vandingen er den største succesfaktor for orkideer, og du kan langt nemmere komme til at slå din orkidé ihjel med for meget vand end med for lidt. Vand højest en gang om ugen og lad planten nå at tørre ud mellem vandingerne. Sørg for, at jorden bliver gennemvædet ved vanding. Det letteste er at sænke hele potten ned i stuetempereret vand, og lade den stå og suge i 10 min. tid. Du løfter den derefter op, så vandet kan løbe fra, før du sætter planten tilbage i potten.

  Placering: Placer din orkidé lyst, men aldrig så den får direkte sol. Helt ideelt er det at stille planten i et østvendt vindue. Du kan også fint placere din orkidé i et syd- eller vestvendt vindue, men så skal du blot være opmærksom på at skygge for planten i sommerhalvåret. Ellers vil den få for meget direkte sol midt på dagen. Står planten i et nordvendt vindue, kan du opleve kedelig blomstring eller slet ingen pga. for lidt sollys.

  Gødning: Fra foråret til efteråret giver du planten gødning cirka hver anden eller tredje gang, du vander den. Brug gerne orkidegødning, og alternativt kan du fortynde almindelig plantegødning cirka en fjerdedel af normal dosis.

  Temperatur: Planten trives godt ved rumtemperaturer på 15-30 °C. Den tåler gerne køligere temperatur om vinteren, men ikke lavere end 13°C. 

  Gartnerens fif: Hvis din orkidé får helt mørkegrønne og slappe blade og ingen blomstring, er det tegn på for lidt lys. – Giv den en lysere placering. Helt ideelt i et østvendt vindue.

   

  Husk!

  Alle planter er unikke, derfor kan størrelse, form og tæthed variere. Du kan til gengæld være helt sikker på at modtage en flot kvalitetsplante fra DECOPLANT.