Spathiphyllum 'pearl cupido' Fredslilje Ø9 / 35 cm høj
Varenummer: 103000120
.
DKK 31 / STK
DKK 25 ekskl. moms
 •  
Planten fik sit helt store gennembrud efter 2. verdenskrig, hvorfra den fik sit navn fredslilje. Siden da har den beholdt sin populære status – både på grund af dens fantastiske luftrensende egenskaber og smukke, dekorative udseende. Du kan nyde fredsliljens fine hvide blomster hele sommeren, og så kan planten, ligesom orkidéer, blomstre igen og igen, år efter år. Planten er ca. 35 cm høj og kommer i en potte på Ø9 cm.


Mere information

 • LIDT OM PLANTEN

  Fredsliljen er en meget taknemmelig plante, som du ikke behøver at have særligt grønne fingre for at kunne holde. Planten er en smuk klassiker, der passer ind i de fleste indretninger. De helt grønne blade masser også fint ind i tidens trends! Oprindeligt stammer planten fra tropiske regnskove i det nordlige Sydamerika og Mellemamerika, hvor den vokser i skyggen af træer.

   

  Botanisk navn: Spathiphyllum 'Pearl Cupido'

  Også kendt som... Fredslilje

  Familie: Arum

  Luftrensende effekt: Ekstra høj

   

  PASNING

  Fredsliljen vil desuden trives rigtig godt i selskab med andre grønne planter – hvis du skulle mangle en undskyldning for anskaffe flere til hjemmet eller kontoret.

  Den blomstrer i 2-10 uger ad gangen og holder så pause i tre måneder. Skær blomsterstænglerne ned, når den er afblomstret.

   

  Vand: Vand rigeligt en gang om ugen, hvor rødderne godt må stå lidt i vand.  Planten holder meget af vand og værdsætter en høj luftfugtighed. Om sommeren bør du vande den 1-2 gange om ugen, og om vinteren kan du nøjes med en enkelt gang om ugen eller sjældnere, nu hvor planten ikke vokser nær så meget. 

  Placering: Trives fint i både indirekte lys, halvskygge og skygge. Den skal dog beskyttes mod direkte sol. Får planten for meget sollys, vil du hurtigt se tegn på, at den skal flyttes – bladene bliver nemlig gule, når den står for lyst. Placerer du den i et mørkt hjørne, skal du huske at flytte den til en lysere placering om vinteren, så den får mere sollys.

  Temperatur: Planten trives godt ved rumtemperaturer på 15-30 °C.

  Gartnerens fif: Hvis din fredslilje trænger til lidt ekstra kærlighed eller førstehjælp, kan du overveje følgende:

  • Bladene hænger. Planten viser tegn på, at den er tør og trænger til vand.
  • Får din fredslilje ingen blomster, er det et tegn på, at den trænger til gødning. Giv den jævnligt gødning i sommermånederne og undlad det om vinteren.
  • Bladene er let gullige. Planten får for meget sol og vil have godt at en mørkere placering i hjemmet.
  • Sorte blade eller sorte pletter på bladene. Start med at fjerne bladene ved at klippe dem så langt nede som muligt. Fredsliljer bryder sig hverken om træk eller os, så det er en god idé ikke at have den i køkkenet.

   

  Husk!

  Alle planter er unikke, derfor kan størrelse, form og tæthed variere. Du kan til gengæld være helt sikker på at modtage en flot kvalitetsplante fra DECOPLANT.