Codiaeum Croton Petra Ø21
Varenummer: 26130280
.
DKK 406 / STK
DKK 325 ekskl. moms
 •  
Den flotte og farverige Codiaeum variegatum, også kaldet Kroton, er en spændende stueplante med læderagtige blade, der varierer fra både gule, grønne og røde nuancer. Så vil du gerne pifte hjemmet op og give det et farverigt indspark, så er Kroton helt sikkert et godt bud. Denne plante er ca. 80 cm høj og kommer i en potte på Ø21 cm i diameter.


Mere information

Mest solgte
 • LIDT OM PLANTEN

  Codiaeum eller Kroton som man også kalder den, er kendetegnet ved de smukke, detaljeret blade. Bladenes farver er et væld af grønne, røde, gule og orange farver i et fantastisk farvespil. Det gør planten ret unik - og derfor også velegnet, hvis du gerne vil have variation og tropisk stemning i din indretning. Udover at være en flot plante med store, læderagtige blade, så er den også en rigtig god luftrensende effekt. Med den rette pasning vil du ikke kun få en plante der er farvestrålende, men også sikre dig et bedre indeklima. 

   

  Botanisk navn: Codiaeum variegatum 'Petra'

  Også kendt som... Kroton / Croton Crotoneae

  Familie: Crotoneae

  Luftrensende effekt: Høj

   

  PASNING

  Kroton er fra naturens side ikke en stueplant, hvorfor pasningen af den ikke er ligesom med andre indendørsplanter. Vanding, lys og indeklima bærer præg af den tropiske ophav, og det kan derfor være en lidt krævende plante i forhold til pasningen. Men når først man ved lidt om plantens baggrund og får lidt fifs fra gartnerne, er det slet ikke en umulig opgave.

   

  Vanding: Vand er afgørende for plantens trivsel. Sørg for at vande den hyppigt i sommermånederne, hvor den vigtigt at den står i let fugtigt jord. 

  Placering: Kroton er glad for lys, men tåler ikke direkte sollys. En god plads ved en vestvendt vindue er super godt, så den kan få flere timers lys om dagen. 

  Gødning: Giv den gerne gødning fra marts til august ved ca. hver anden vanding.

  Temperatur: Det er en varmekrævende plante, så hold den væk fra træk og temperaturer under 15 grader. Står den for koldt mister den bladene. 

  Gartnerens fif: Udover at være ret glad for vand i vækstperioden, så er Kroton taknemlig for en høj luftfugtighed. Så vil du være ekstra god ved planten, kan du spraye den med stuetempereret vand i forstøver engang i mellem. Det fjerner også støv fra de fine blade.