En smuk, spændende og subtropisk stueplante til hjemmet

Violinfigen er et imponerende medlem af figenslægten, men modsat resten af familien, så bærer denne plante ikke frugter. Ficus lyrata, som er plantens latinske betegnelse, stammer fra det vestlige Afrika, hvor den kan blive helt op til 12 meter høj. Den subtropiske plante er kendetegnet med sine store, smukke, violinformede mørkegrønne blade, der kan blive op til 40 cm lange.

Herhjemme bliver planten typiske ikke så stor, men hvis det ønskes, kan den med den rette pleje stadig vokse sig både bred og høj – op til 3 meter. Ønsker du ikke planten større, skal du blot lade den blive i en lille potte for at begrænse rødderne.


Hvad gik galt?

Violinfignen er egentlig en nem stueplante at holde, hvis man først har fundet den rette placering og er opmærksom på vandingen. De typiske årsager til mistrivsel er fejlvanding eller for lav luftfugtighed:

  • Bladene bliver gullige og får brune pletter. Planten bliver overvandet og du risikerer at bladene falder af. Sørg for at lade jorden tørre ud mellem vandingerne. Mærk efter ved at stikke en finger i jorden.

  • Bladene bliver brune i kanterne. Dette kan skyldes for lav luftfugtighed, og du bør bruse den med vand lidt oftere. Fugtige blade kan desuden afskrække skadedyr.

Læs også om....