Grønne planter til gavn for indeklima og trivsel

Hos DECOPLANT er vi specialister i kreative, grønne veje til et sundt indeklima. En af rødderne til de mange positive resultater med grønne planter på arbejdspladsen er planternes fantastiske luftrensende effekt, der har indflydelse på de ansattes trivsel, produktivitet og sygefravær.

Planter der er bedst til at rense luften og omsætte CO2 til ilt. Det anbefales dog at vælge bladrige arter, som skal passes godt, så de trives og gror.


Planter mindsker CO2 og giver friskere medarbejdere

Grønne planter er naturens helt egen ventilationssystem, som hjælper dine medarbejdere med at tænke klarere, koncentrere sig bedre og arbejde mere produktivt. Lad DECOPLANT rådgive dig til et mere plantefokuseret kontormiljø for en sundere arbejdsdag. Der behøver ikke at ske gigantiske tiltag som med en plantevæg, hvis det ikke ønskes, eller du ikke har pladsen, men et par gulvplanter samt markant flere planter i vindueskarmen kan gøre underværker.

 

For at skabe et bedre arbejdsmiljø skal dine planter være sunde og i god vækst.
Med planteservice fra DECOPLANT sørger vores gartnere for at holde kvaliteten oppe på dit plantemiljø,
så planterne altid fremstår friske og grønne og dermed klar til at omdanne CO2.

Planter, der er ekstra gode for indeklimaet

Her er en oversigt over robuste, bladrige planter, der gennem videnskabelige forsøg har vist sig at have en positiv indflydelse på indeklimaet. Der kan sagtens være andre planter med lige så god eller bedre effekt.

Areca (Guldpalme)
Foretrækker en lys placering uden direkte sol. Må ikke tørre ud. Trives bedst ved 18-24 grader. Vandes 1-2 gange om ugen. 

Hedera (Almindelig efeu)
Trives i skygge. Potten holdes fugtig forår og sommer, mens den godt lige må tørre ud efterår og vinter.

Spathiphyllum (Fredslilje)
Foretrækker skygge og halvskygge. Vand rigeligt en gang om ugen, hvor rødderne godt må stå lidt i vand. Den blomstrer i 2-10 uger ad gangen og holder så pause i tre måneder. Skær blomsterstænglerne ned, når den er afblomstret.

Scindapsus aureus og Scindapsus pictus (Guldranke)
Klatrer eller hænger. Tåler skygge, men foretrækker lys uden direkte middagssol. Må ikke overvandes, og jorden må godt tørre lidt mellem vanding – en gang om ugen om vinteren – lidt oftere om sommeren. Gødes halvt så meget som andre planter.

Schefflera amate (paraplyplante) og Monstera deliciosa (Fingerfilodendron) er begge robuste og bladrige og tåler lidt af hvert.


Få professionel rådgivning til indeklimaforbedring

Lad os tage en uforpligtende snak om jeres ønsker, behov, idéer og udfordringer. Vi er eksperter i planteindretninger med indeklimaforbedrende effekt. Alle planter er gode - men nogle er bedre til det ene frem for noget andet. I fællesskab kan vi finde den optimale planteløsning til jeres image, indretning og omgivelser.

Giv os et kald på telefon 87 54 68 00 eller skriv til os på salg@decoplant.dk

Få tilfredse og effektive medarbejdere

Adskillige forskningsresultater viser, at grønne kontorplanter har en mærkbar effekt på arbejdspræsentationen, kreativiteten og medarbejdertilfredsheden. Dine medarbejdere vil føle sig bedre tilpas, få flere kreative idéer og generelt opleve mere energi i løbet ad arbejdsdagen. Grønne planter nedsætter stress, og du vil derfor på sigt opleve et lavere sygefravær iblandt dine medarbejdere.

Kontorbeplantning kan forbedre det akustiske miljø på et kontor eller i en institution. Har arbejdspladsen problemer med støj i form af højtlarmende, legende børn eller mange igangværende telefonsamtaler på samme tid, så kan vi hos DECOPLANT rådgive dig til, hvordan grønne planter indendørs via plantevægge og mosvægge kan gøre en markant forskel.

Et grønt indeklima er en god investering i fremtiden, som du vil kunne mærke på bundlinjen i form af mindre sygefravær, flere kreative tiltag og generelt mere overskud i hverdagen. Hos DECOPLANT er vi altid klar til at designe en skræddersyet løsning til dig og din virksomhed, som tager højde for dine ønsker, lokaler og pasningsmuligheder. Tøv endelig ikke med at kontakte os, så vi kan få en snak om, hvordan vi i samarbejde kan hjælpe dig til et sundere indeklima.