DECOPLANTS guide til plantepasning

Nogle gange er gode planteråd dyre. Men hjælpen er nær! - Når du køber planter hos DECOPLANT rådgiver jer naturligvis, hvis I som virksomhed har besluttet at passe kontorplanterne selv.

Vi har samlet gartnernes bedste planteråd til at lykkes med det grønne. Frodige, friske planter er nemlig bedst til at rense luften, men hvordan får man dem til at trives?


7 gode råd til arbejdspladser, der selv vil passe planterne

Plantevalg

Vælg robuste planter, der passer til de lysforhold, hvor de skal stå. Se nederst, hvilke planter der er bedst.

Find en ansvarlig

Vælg én ansvarlig plantepasser, som har interessen og lysten til det. Er der flere om ansvaret, går det som regel galt, fordi der ikke er kontinuitet i arbejdet.

Vanding

De fleste planter må ikke tørre ud, men heller ikke vandes for tit. Nogle planter er plantet med væge – dvs. planten trækker væde op efter behov. Dermed skal der ikke vandes ret tit. Her vandes cirka op til en tredjedel af krukkens højde.

Gødning

Brug langtidsgødning, så skal der kun gødes en gang om året – bedst i april. Står planten meget lyst og varmt gødes en ekstra gang i løbet af sensommeren. Korttidsgødning gives en gang om måneden.

Sunde rødder

Køber man planter, der står i jord/spagnum, skal de plantes om hvert andet år. Planter i moderne inaktive plantemedier (f.eks. leca) sikrer ilt til rødderne altid.

Rengøring

Planterne skal holdes rene for støv. Det gøres ved at tørre af med en mikrofiberklud. Støv hæmmer væksten og dermed den sunde effekt af planterne. Støv kan i øvrigt skabe andre problemer i indeklimaet.

Beskæring og opbinding

Nip visne blade af og vær ikke bange for at beskære planterne. De bliver blot tættere og kan formes, som man ønsker det.

Få hjælp til plantepasning af vores gartnere

Hos DECOPLANT har vi en masse dygtige gartnere, der hver dag kører ud i deres nærområder og passer planter hos små og store virksomheder, butikker, institutioner og meget andet. Til en fast lav pris servicerer de planter med største ekspertise. Vi tilbyder professionel planteservice, så I bare kan nyde friske, frodige planter og fokusere på jeres arbejde.

Få en pris på planteservice her

Nemme planter, der er ekstra gode for indeklimaet

Her er en oversigt over robuste, bladrige planter, der gennem videnskabelige forsøg har vist sig at have en positiv indflydelse på indeklimaet.

Areca (Guldpalme)
Foretrækker en lys placering uden direkte sol. Må ikke tørre ud. Trives bedst ved 18-24 grader. Vandes 1-2 gange om ugen. 

Hedera (Almindelig efeu)
Trives i skygge. Potten holdes fugtig forår og sommer, mens den godt lige må tørre ud efterår og vinter.

Spathiphyllum (Fredslilje)
Foretrækker skygge og halvskygge. Vand rigeligt en gang om ugen, hvor rødderne godt må stå lidt i vand. Den blomstrer i 2-10 uger ad gangen og holder så pause i tre måneder. Skær blomsterstænglerne ned, når den er afblomstret.

Scindapsus aureus og Scindapsus pictus (Guldranke)
Klatrer eller hænger. Tåler skygge, men foretrækker lys uden direkte middagssol. Må ikke overvandes, og jorden må godt tørre lidt mellem vanding – en gang om ugen om vinteren – lidt oftere om sommeren. Gødes halvt så meget som andre planter.

Schefflera amate (paraplyplante) og Monstera deliciosa (Fingerfilodendron) er begge robuste og bladrige og tåler lidt af hvert.


Bliv klogere på flere planter...